UPP BKKIMM 2017. Powered by Blogger.

Saturday, 14 November 2009

BKKIMM Ziarah Pelajar Perubatan di Mansurah

oleh: Nurul Hidayah binti Mohd Anas

Mansurah, 14 Nov – Pelajar-pelajar Melaka jurusan perubatan di Mansurah merasa bertuah apabila dikunjungi Badan Kebajikan Keluarga Islam Melaka Mesir dalam Majlis Ramah Mesra Bersama BKAN anjuran Persatuan Perubatan Mansurah pada 6 November 2009. Rombongan yang terdiri daripada En. Roslan bin Hj. Abu Samah (Pengurus Pelajar Melaka di Mesir) dan isteri, Ustaz Shahdan bin Bakar (Yang di-Pertua BKKIMM), Ustazah Nurul Hidayah binti Abas (Timbalan Ketua HEWI), dan lima orang AJKT serta AJK HEWI selamat sampai ke destinasi sebelum majlis yang dikhususkan untuk BKAN Melaka itu berlangsung pada jam dua petang. Program tersebut adalah bertujuan mempertemukan pelajar-pelajar perubatan baru dengan Badan Kebajikan Anak Negeri masing-masing.

Seramai kurang lebih 50 pelajar perubatan baru dan juga yang lama telah menghadirkan diri dalam pertemuan tersebut. Selepas mendengar kata-kata aluan daripada Pengarah Program majlis diteruskan dengan ucapan daripada En. Roslan bin Hj. Abu Samah. Dalam ucapannya, beliau telah menyentuh tentang Pinjaman Tabung Amanah Pendidikan Negeri Melaka (TAPENM) sekaligus menjelaskan tugas beliau di sini. Ust. Shahdan bin Bakar pula menjelaskan kepada hadirin tentang BKKIMM termasuk cara menjadi ahli. Borang keahlian BKKIMM telah pun diedarkan dalam sesi tersebut. Sesi soal jawab mengenai permasalahan telah mendapat maklum balas yang memberangsangkan daripada pelajar yang hadir.

No comments:

Post a Comment

author
BKKIMM
Badan Kebajikan Keluarga Islam Melaka Mesir kini menjangkau usia 40 Tahun dalam memimpin wadah kesatuan anak Melaka sejak 1976. Tahun demi tahun, badai dan ujian yang datang mematangkan dan menguatkan Badan Kebajikan Anak Negeri (BKAN) ini agar terus kukuh dan utuh dalam memimpin wadah ini.