UPP BKKIMM 2017. Powered by Blogger.

Saturday, 3 December 2011

Liqa' Fasilitator : Menjana Kelangsungan Tarbiah di Melaka


30 Nov- Seiring dengan salah satu gagasan BKKIMM sesi ini iaitu pemantapan fikrah melalui thaqafah dan ilmiah, Jabatan Fasilitator BKKIMM telah mengadakan satu liqo’ bersama Jabatan Fasilitator Pusat yang telah diwakili oleh Ust. Muhammad Mujahid bin Fadzil. Kalam taujihat yang telah disampaikan oleh beliau yang menyentuh perihal sanad gerakan Islam sejak zaman Nabi Muhammad SAW sehingga kini sangat memberi kesan kepada para nuqaba’ yang hadir terutama mengenai kepentingan para nuqaba’ dalam meneruskan mata rantai perjuangan Baginda SAW.

Turut memberi pengisian, Ketua Unit Dakwah BKKIMM, Ust. Khairul Fadhli bin Husin yang telah memberi pencerahan mengenai Fiqh Ad-Dakwah. Beberapa penyelarasan tugas juga turut dibentangkan oleh Ketua Jabatan Fasilitator, Ust. Ahmad Muhsin bin Abdul Hamid bagi memastikan kelangsungan Jabatan Fasilitator dalam mengerakkan Muzakarah Berkelompok terus mencapai matlamatnya.No comments:

Post a Comment

author
BKKIMM
Badan Kebajikan Keluarga Islam Melaka Mesir kini menjangkau usia 40 Tahun dalam memimpin wadah kesatuan anak Melaka sejak 1976. Tahun demi tahun, badai dan ujian yang datang mematangkan dan menguatkan Badan Kebajikan Anak Negeri (BKAN) ini agar terus kukuh dan utuh dalam memimpin wadah ini.