Wednesday, 23 February 2022

[ LAPORAN : RELASI ANTARA BKKIMM DAN PIBMM MENCARI SOLUSI ANAK MELAKA ]  Pada 19 Februari 2022 bersamaan  hari Sabtu, Badan Kebajikan Keluarga Islam Melaka Mesir (BKKIMM) telah mengadakan pertemuan bersama Persatuan Ibubapa Mahasiswa Mesir Melaka yang bertempat di Maahad Ar-Rahmah Solok Gaung Melaka. Pertemuan tersebut dihadiri oleh beberapa wakil pimpinan dan alumni BKKIMM yang diketuai oleh Yang Dipertua BKKIMM sesi 21/22 Ustaz Umar Muhammad bin Ridzuan, serta beberapa AJK PIBMMM yang diketuai oleh Pengerusi PIBMMM Encik Ahmad bin Saidin.  Antara objektif pertemuan ini adalah   membina dan memperkukuh hubungan bersama antara BKKIMM dan PIBMMM. Oleh itu, pertemuan ini dimulakan dengan sesi pengenalan profil BKKIMM dan proposal BKKIMM kepada wakil ibu bapa yang hadir.  

  Seterusnya, sesi pertemuan ini diteruskan lagi dengan perbincangan berkaitan isu kebajikan mahasiswa/wi yang berada di Mesir berkaitan tentang penempatan dan pengiktirafan BKKIMM. Majlis di akhiri dengan penyerahan profil dan juga cenderahati kepada PIBMMM.


 

  BKKIMM sentiasa komited dalam menjaga  serta membincangkan berkaitan kebajikan mahasiswa/wi Melaka di Mesir bersama Persatuan Ibubapa Mahasiswa Mesir Melaka.

  Ribuan terima kasih diucapkan kepada PIBMMM atas kesudian meluangkan masa bagi menjayakan pertemuan ini. Semoga dengan pertemuan ini menjadi pemudah cara bagi menghasilkan natijah dan mencapai solusi bagi permasalahan yang berlaku di kalangan anak Melaka di samping  mengeratkan lagi hubungan di antara pelajar dan Ibu bapa.


"Medan Islami Menuai Bakti"
"Memurnikan Pemikiran Melestarikan Kesatuan"

#1Hati1Wahdah
#BersamaBersatu

1 comment: