UPP BKKIMM 2017. Powered by Blogger.

Monday, 15 April 2013

JAULAH AJKT KE MUHAFAZAH (RAMAH MESRA) SESI 2012/2013


           25, 26, 27 Mac 2013 – PMRAM cawangan Melaka, Badan Kebajikan Keluarga Islam Melaka Mesir telah mengadakan program jaulah ke Muhafazah. Objektif dalam perjalanan ini adalah merapatkan hubungan diantara pimpinan dan ahli dan memastikan kebajikan ahli di Muhafazah terjaga.


Perjalanan ini berlangsung selama tiga hari, bermula di Alexandaria, Mansurah, dan berakhir di Tanta. Program ini juga bertujuan beramah mesra diantara pimpinan dan ahli. Sambutan baik yang diberikan dikalangan ahli sebelum, semasa, dan selepas program berlangsung.

Pada 1 April 2013, kami berjaulah ke Shoubra, kali ini melibatkan pimpian ikhwah sahaja. Di setiap Muhafazah kami berkenalan dan bertukar pendapat untuk memastikan Bkkimm terus menjadi pilihan semua ahli Melaka di mesir.
Dalam perjalanan ini pelbagai onak dan duri yang telah kami tempuhi bersama. Walau bagaimanapun, itu adalah ujian dan cabaran bagi sesebuah persatuan yang berlandaskan Al-Quran dan As-Sunnah.
Harapan kami di peringkat pimpinan supaya semua ahli terus memberi sokongan dan dokongan terhadap BKKIMM yang selama ini menjadi persatuan kebajikan bagi seluruh ahli Melaka yang bertebaran di Perlembahan Nil ini. 


"BKKIMM PILIHAN KAMI"
"MEMAJU PRESTASI MEMBUMI BAKTI"

Disediakan oleh:

Mohd Aidil Bin Hassim,
Jabatan Setiausaha Agung,
Badan Kebajikan Keluarga Islam Melaka Mesir (BKKIMM),
Sesi 2012/2013.

letak ayat nak disembunyikan plak kat sini

No comments:

Post a Comment

author
BKKIMM
Badan Kebajikan Keluarga Islam Melaka Mesir kini menjangkau usia 40 Tahun dalam memimpin wadah kesatuan anak Melaka sejak 1976. Tahun demi tahun, badai dan ujian yang datang mematangkan dan menguatkan Badan Kebajikan Anak Negeri (BKAN) ini agar terus kukuh dan utuh dalam memimpin wadah ini.