Monday, 21 March 2022

[ BKKIMM MENCARI SOLUSI KESATUAN ANAK MELAKA MESIR BERSAMA KERAJAAN NEGERI ]
MELAKA, 23 Februari 2022 - Badan Kebajikan Keluarga Islam Melaka Mesir (BKKIMM) telah mengadakan Kunjung Hormat bersama Setiausaha Majlis Agama Islam Melaka (MAIM), Encik Muhammad Ikram bin Ibrahim di Pejabat Setiausaha Majlis Agama Islam Melaka. Kunjung Hormat yang diketuai oleh Yang Dipertua BKKIMM sesi 2021/202, Ustaz Umar Muhammad bin Ridzuan ini bertujuan untuk membincangkan berkaitan kebajikan anak-anak Melaka di Mesir di samping terus menjalin hubungan baik antara BKKIMM dan MAIM. 

    Kunjung Hormat telah dimulakan dengan sesi taaruf antara pimpinan dengan SU MAIM seterusnya membentangkan profil BKKIMM. Kemudian, BKKIMM turut membawa perbincangan berkaitan persatuan anak Melaka dan isu penempatan yang berlaku dalam kalangan mahasiswa dan mahasiswi di Mesir. Segala laporan dan perbincangan yang dikemukakan disambut baik oleh peringkat SU MAIM.     Majlis Kunjung Hormat ini diakhiri dengan kalam penutup daripada SU MAIM diikuti dengan sesi penyerahan cenderahati BKKIMM kepada SU MAIM.

Akhirnya, ribuan terima kasih diucapkan kepada SU MAIM atas kesudian menerima kunjungan daripada wakil BKKIMM. Semoga Kunjung Hormat ini dapat mengeratkan lagi hubungan BKKIMM dan MAIM dalam usaha menjaga kebajikan serta pendidikan mahasiswa Melaka di Mesir. "Medan Islami Menuai Bakti"
"Memurnikan Pemikiran Melestarikan Kesatuan"

#1Hati1Wahdah
#BersamaBersatu

No comments:

Post a Comment