Thursday, 8 December 2022

[ PEMAKLUMAN TAWAQUF PROGRAM & FAMILY BREAK AMALI ]

بسم الله الرحمان الرحيم إن الحمد لله نحمده ونستعينه ونستغفره ونعوذ بالله من شرور أنفسنا ومن سيئات أعمالنا من يهد الله فلا مضل له ومن يضلل فلا هادي له وأشهد أن لا إله إلا الله وحده لا شريك له وأشهد أن محمدا عبده ورسوله أما بعد 


Pada tempoh ini memperlihatkan seluruh mahasiswa/wi pengajian Islam Universiti Al-Azhar sedang mempersiapkan diri untuk menghadapi peperiksaan fasa pertama bagi pengkuliahan sesi 2022/2023. Oleh itu, peringkat BKKIMM sangat komited serta sangat menitikberatkan akademik dan thaqafah ahli, yang telah menjadi salah satu pembawaan di peringkat BKKIMM setelah sekian lamanya.


Mahasiswa/wi Pengajian Islam Universiti Al-Azhar bertungkus lumus dalam mempersiapkan diri bagi imtihan yang bakal ditempuhi. Oleh hal yang demikian, Majlis Gabungan BKAN (MGB) dan setiap Badan Kebajikan Anak Negeri (BKAN) juga tidak terlepas dalam menyusun semaksima mungkin pelbagai aktiviti berbentuk pendidikan bagi membantu mahasiswa/wi untuk menghadapi peperiksaan yang menjelma.


Sehubungan itu, penangguhan seluruh program di peringkat BKKIMM akan bermula pada tanggal 15 Jamadilawal 1444 Hijrah bersamaan 9 Disember 2022 Masihi kecuali program-program yang berbentuk Pendidikan dan juga bermulanya ‘Family Break Amali’.

 

Akhir sekali, pihak BKKIMM berharap dan menyeru semua ahli menghadiri dan memberikan komitmen kepada ‘Family Break Amali’ yang dijalankan serta memanfaatkan setiap ruang masa yang berbaki bagi menghadapi imtihan yang bakal tiba dengan sebaiknya supaya dapat memastikan kecemerlangan yang diimpikan tercapai. 


Seterusnya, mengambil berat antara satu sama lain meskipun sibuk dalam membuat persediaan untuk menghadapi peperiksaan di samping tidak mengabaikan hubungan dengan Allah SWT dengan meningkatkan Amal Fardhi kita di musim peperiksaan ini. Seluruh warga BKKIMM mendoakan agar seluruh anak Melaka yang akan menghadapi imtihan diberikan kemudahan dan memperoleh kejayaan yang cemerlang dunia dan akhirat. 


"Mahasiswa Bersatu, Dakwah Bermutu"

"Memurnikan Pemikiran Melestarikan Kesatuan" 


 #SetiaBersama

#BersamaBersatu 


 Disediakan oleh : MUHAMMAD ISMAIL BIN SAMSUDIN

 Timbalan Yang Dipertua (Ketua Unit Perancang dan Panitia)

 BKKIMM sesi 2022/2023.
No comments:

Post a Comment